IMAGINARY, wiskunde in be..

IMAGINARY, wiskunde in beelden

Tijdens het schooljaar 2016-2017 organiseren Platform Wiskunde Nederland (PWN) en NWO samen de tentoonstelling IMAGINARY. IMAGINARY is een initiatief dat startte in het befaamde Duitse onderzoekscentrum voor wiskunde te Oberwolfach, en ondertussen internationaal tot heel wat erkenning leidde. IMAGINARY laat het grote publiek, maar in het bijzonder ook leerlingen en leerkrachten, kennismaken met wiskunde in haar volle breedte, kracht en schoonheid.

De tentoonstelling omvat talrijke topkwaliteit-posters, een hele reeks 3D-prints van wiskundige objecten, en een reeks softwarevisualisaties en -simulaties waarmee de bezoeker interactief aan de slag kan, via grote touchscreens. Zowel wiskunde die je meeneemt in verwondering en bewondering, als de kracht van wiskundige modellen voor toepassingen komen aan bod.

De IMAGINARY tentoonstelling zal op 7 locaties worden gehouden. Waar je ook woont, de expositie zal op een zeker ogenblik ook bij jou in de buurt zijn. De tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken. De universiteiten organiseren geleide (klas)bezoeken aan de tentoonstelling op elke locatie. Hierbij zullen studenten in opleiding actief betrokken worden.

Voor meer informatie zie de Nederlandse website van IMAGINARY.