De oktoberveiling van het..

De oktoberveiling van het Wereldwiskunde Fonds is begonnen! 1 oktober 2017

De jaarlijkse oktoberveiling van het Wereldwiskunde Fonds is weer gestart. Op de veiling website staan dan ruim 600 boeken en tijdschriften gereed, in grote verscheidenheid. Van boeken over didactiek en oude Nederlandse schoolboekjes tot allerlei (buitenlandse) studieboeken. Van populair wetenschappelijke en recreatieve boeken tot échte wetenschap. Fraaie boeken over de geschiedenis van de wiskunde, bijvoorbeeld de drie delen Historiën van Hk. de Vries en Ontwakende wetenschap van Van der Waerden. Deze keer zijn er ook heel veel studieboeken uit de Epsilon-reeks bij, evenals publicaties van de vele Vakantiecursussen Wiskunde. We hebben de nieuwe categorie ‘100-plussers’ voor oude boeken die ouder dan 100 jaar zijn.

De veiling eindigt op 1 november. Bij deze veiling hebben de boeken verschillende eindtijden. Je kunt bij het bieden op een boek een maximumprijs opgeven. Dan wordt, als dat nodig is, jouw bod automatisch in kleine stapjes voor je verhoogd tot aan jouw maximum. Kijk voor uitleg hierover hier.

We hopen dat de veiling weer een mooie opbrengst zal hebben. De gehele opbrengst wordt besteed aan projecten ten bate van het wiskundeonderwijs in ontwikkelingslanden. Kijk dus rond op de veiling en biedt mee! Veel plezier met deze oktoberveiling.

Jos Remijn, veilingmeester WwF, wereldwiskundeboeken@nvvw.nl

Meer informatie: https://www.wereldwiskundefonds.nl/